Top 9 gezondste noten

Category:

Noten zijn erg gezond. Zo helpen noten om af te vallen en de gezondheid van jouw lichaam te verbeteren. Dit komt onder andere door de vele onverzadigde vetten en vitaminen die noten bevatten. Op deze pagina geven wij je een overzicht met de gezondste noten en leggen we uit waarom deze noten zo gezond zijn.

1. Cashewnoten

Cashewnoten zijn de ideale noten om op gewicht te blijven. Door de hoge voedingswaarden en de vele onverzadigde vetten verlaagt het de behoefte om iets te eten. Daarom worden cashewnoten vaak gebruikt bij verschillende diëten. Daarbij komt dat het caloriegehalte erg laag is van cashewnoten.

2. Pecannoten

De pecannoot is een erg populaire noot. Daarnaast is het een noot die erg veel vitamine B1 en zink bevat. Hierdoor is de pecannoot erg goed voor je hersenweefsels. Zoals de meeste noten bevat een pecannoot ook veel onverzadigde vetten. Deze vetten zorgen ervoor dat het cholesterol verlaagt wordt en dat de kans op hart- en vaatziekten verminderen.

3. Macadamianoten

De macadamianoot is een erg luxe noot, hierdoor ben je meer kwijt dan wanneer je bijvoorbeeld pinda’s aanschaft. Hier krijgt je wel een zeer lekkere noot voor terug. De macadamianoten zijn rijk aan stoffen die erg goed zijn voor de botten. Daarbij is de macadamianoot erg goed voor de stofwisseling, genoeg redenen dus om de macadamianoot te nuttigen!

4. Paranoten

Bij het horen van het woord paranoot zal er waarschijnlijk niet direct een lampje bij je gaan branden. Wanneer je weet dat de paranoot veel voorkomt in zakjes studentenhaver, dan weet je waarschijnlijk welke noot wij bedoelen. Paranoten bevatten veel selenium. Dit is een stof welke de kans op kanker kan verkleinen.

5. Pinda’s

Pinda’s, iedereen kent ze wel. Hoewel het een erg populaire noot is, is een pinda officieel geen noot. Pinda’s groeien namelijk niet aan de boom, maar onder de grond. Een noot hoort namelijk aan een boom te groeien. Desondanks zijn (ongezouten) pinda’s erg gezond. Vitaminen B1, B3 en foliumzuur zijn één van de vele gezonde stoffen die pinda’s bevatten. Het enige nadeel aan pinda’s is dat ze veel vetten bevatten. Daarom moet je goed opletten dat je niet teveel pinda’s nuttigt.

6. Pistachenoten

Ze zijn niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens gezond. We hebben het natuurlijk over pistachenoten. De noten bevatten onwijs veel antioxidanten, hierdoor zijn pistachenoten een stuk gezonder dan veel andere noten. Pistachenoten worden veelal gebruikt tijdens het afvallen, ze bevatten namelijk weinig calorieën.

7. Walnoten

Walnoten bevatten stoffen welke ervoor zorgen dat vetten in het lichaam verbrandt worden. Dit komt doordat walnoten omega 3-vertzuren bevatten. Daarbij zijn walnoten erg goed voor de hersenen en gaan de noten een hongergevoel in het lichaam tegen.

8. Hazelnoten

Hazelnoten worden aan veel producten toegevoegd, toch worden ze weinig los gegeten. Dit is zonde aangezien de noot erg lekker en gezond is. Hazelnoten zitten vol met foliumzuur, dit is erg goed voor bijvoorbeeld zwangere vrouwen.

9. Amandelen

Amandelen zit vol met vitamine E. Drie porties amandelen van ongeveer 30 gram zorgen ervoor dat je aan jouw dagelijkse behoefte van vitamine E zit. Daarnaast zitten amandelen vol met antioxidanten die het spierweefsel van jouw lichaam goed in orde houden.

Gezonde noten bestellen bij NotenExpert.nl

Wil je één van deze gezonde noten kopen? Bij NotenExpert.nl vind je een ruim assortiment met gezonde noten. Daarbij komt dat wij alle gezonde noten voor lage prijzen naar je toesturen, bestellingen boven €50 verzenden wij zelfs gratis. Zorg er wel voor dat je een bestelling op werkdagen voor 15:30 uur plaatst, je ontvangt jouw gezonde noten dan namelijk al de volgende dag!

Online verse noten bestellen?

Voor heerlijke verse noten, bekijk hierboven ons assortiment! Vandaag voor 15.30 besteld is morgen in huis.

Waarom NotenExpert.nl

Voor 15.30 uur besteld, morgen in huis
Verzendkosten maar €3,95
Gratis verzending bij bestellingen boven €50,-

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *